Produkter

Taggar

Balvenie Tun 1509 har en djup doft med blommiga toner, vanilj, apelsinskal och den typiska honungslika Balveniesötman. Smaken är silkesmjuk, med en lätt citrus, kanel, finstämd ek och ljunghonung.

Att beskriva David Stewarts gärning från det han kom till Balvenie under 1960-talets främsta år till idag är som att beskriva Beatles betydelse för popmusiken. Det är ingen överdrift att påstå att David Stewart var med och uppfann marknaden för singelmalt och att han i allra högst grad varit en av chefsingenjörerna bakom den whiskyvärld såsom vi känner den i dag.

En av de processer som David Stewart utvecklat är ”whisky marrying”, det vill säga att ett antal fat blandas samman i en stor ekbehållare, en Tun, och att de utvalda faten får gifta sig med varandra under en längre tids Tun-lagring. När Balvenie och David Stewart lanserade Tun 1401 häpnade whiskyvärlden och det talades om den bästa whiskyn någonsin från Balvenie.

Tun 1509 är betydligt större än sin föregångare. Den innehåller omkring fyra gånger mer whisky än Tun 1401, som resulterade i nio batcher. Den ökade volymen ger David Stewart utrymme att laborera med ett mycket större smakspektrum. Till Balvenie TUN 1509, Batch No 2 har master blender David Stewart valt ut 32 fat. 23 är av amerikansk vitek och 9 fat har innehållit sherry, varav 7 är sherry butts och 2 sherry hogsheads. Till Sverigekommer det 144 flaskor. Whiskyn är icke åldersbestämd, men den yngsta beståndsdelen lär vara 20 år.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: NG16039 | PRIS: 2599:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 52,2%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: Balvenie

William Grant & Sons är världens största familjeägda dryckeskoncern. Bolaget har lyckats behålla sitt oberoende sedan det grundades i Dufftown 1886 när den då 47-årige William Grant förverkligade sin livsdröm och startade familjens första destilleri. William Grant & Sons har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. Med lanseringen av Glenfiddich 1963 uppfann man i princip marknaden för...

Se alla produkter från Balvenie

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab