Produkter

Taggar

Lätt och elegant doft av blommor, vanilj och honung samt välbalanserad ekkaratär. En mjuk whisky med smak av blommor och honung med inslag av smörkola, kryddor och äpplen. Avnjutes med fördel innan maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

Horizons är möjligtvis den mest sällsynta whisky som släppts från BenRiach. Det är en trippeldestillerad whisky och troligtvis den enda från Speyside. Whiskyn har under cirka 9 år legat på bourbonfat för att under de sista tre åren avsluta sin lagring på Olroso Sherry Butts.

BenRiach grundandes 1898 i samma lokaler som Longmorn destillery som byggdes 1994 ovanpå ett gammalt kapell. Strax efter grundandet drabbades whiskyindustrin av en nedgång under vilken man ställde om sin produktion till att endast mälta korn för Longmornes räkning. 1965 togs varumärket åter i bruk då intresset för whisky ökade och framför allt den amerikanska marknaden då efterfrågade blended scotch whiskey. Under 70-talet började man experimentera med rökiga whiskysorter och efter ett ägarbyte ökade produktionen efter tillskottet av två kopparpannor. 1994 släpptes den första BenRiach singel malt 10 YO under egen etikett och efter ytterligare ägarbyte ökade produktionen år 2004 under ledning av Billy Walker.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 85058 | PRIS: 752:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 50%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: BenRiach Distillery
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

BenRiach Distillery

Mer om producenten

BenRiach är destilleriet som legendaren Billy Walker och två sydafrikanska affärsmän väckte ur en lång törnrosasömn. Under hela 1900-talet var det stängt eller lagt i Malpåse i närmare 70 år sedan den ödesdigra Pattison-kraschen vid seklets början raserat whiskyindustrin och förpassat mängder med destillerier till historien. BenRiach skulle visserligen pusta till då och då, och sparsamt kunde en växande skara av...

Se alla produkter från BenRiach Distillery

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab