Produkter

Taggar

Gul färg. Maltig och fruktig doft med inslag av liten rökighet, fat och honung. Mycket smakrik whisky, komplex med inslag av fat, torkade frukter, malt och honung. Avnjutes med fördel innan maten – ren eller med lite källvatten.

Inför Glen Grants 170 års jubileum har destilleriet re-designat hela sin range och det är med glädje vi konstaterar att den nu är på marknaden. Det nya utseendet harmoniserar mycket tydligt vad som händer i destilleriet och med Glen Grant den senare tiden. Destilleriet restaureras, produktionen finslipas, lagringen finjusteras och flaskornas design harmoniserar med det moderna och tydliga uttryck som alltid har funnits i Glen Grants smak.

Glen Grant 170th Anniversary är en exklusiv tappning som nu finns tillgänglig på Systembolaget. Det är en malt gjord av Dennis Malcolm (Master Distiller) av fat från 1976 fram till 1999.

Enkelhet är Glen Grants kärna och personlighet. Den är sprungen från kombination av höglandets källvatten, värme, korn, jäst, erfarenhet och en hängivenhet för det ypperliga. Inga tricks, inga knep, bara respekt för tiden det tar att förfina processen och kvalitén.

 Glen Grant är gjord tydligt olik tack vare James ”The Major” Grant. Den lätta men ändå komplexa whiskyn som är Glen Grant, är ett resultat från den höga smala kopparpannan Majoren introducerade för mer än ett århundrade sedan och som fortfarande används. ”Majoren” visste att kunderna letade efter ett alternativ till de tunga, påträngande whiskysorterna men till skillnad från många andra destillatörer var han inte beredd att kompromissa och utveckla en blend.

Glen Grant’s unika färg utvecklas när den mognar försiktigt i ekfaten och skapar en klar, fräsch, naturlig whisky med en distinkt Single Malt karaktär. Precis som det skall vara. 

Glen Grant sammanfattar den komplexa världen av whisky till en tydlig och distinkt upplevelse. ”The special bourbon and oloroso sherry casks were hand picked by myself out of our best warehouse to create a very special and limited edition of the Glen Grant Single Malt Scotch Whisky. Perfect in balance of flavours and bouquet- deep, rich and fruity – whisky as it should be.” Dennis Malcolm.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 8585101 | PRIS: 999:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 46%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: Glen Grant Distillery
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Glen Grant Distillery

Mer om producenten

Traditionellt finns det en tendens att förknippa Skotsk Whisky med en mörk färgnyans, rökiga rum och århundraden av tradition och ett blommigt språk som få personer förstår.

 Enkelhet är Glen Grants kärna och personlighet. Den är sprungen från kombination av höglandets källvatten, värme, korn, jäst, erfarenhet och en hängivenhet för det ypperliga. Inga tricks, inga knep, bara respekt för tiden det tar att...

Se alla produkter från Glen Grant Distillery

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab