Produkter

Taggar

Det spelar ingen roll vilken skotsk destillerichef man ber plocka fram det bästa ur lagerhusen. Varenda en, han som hon, skulle välja ett vällagrat sherryfat. Dessvärre är dessa fat numera en kostsam exklusivitet. Få destillerier kan erbjuda sherrylagrad whisky i den mängd de skulle önska. Anrika GlenDronach släpper nu  Batch 5.

Med sin klassiskt viktorianska stil är GlenDronach är ett av Skottlands vackraste destillerier där det ligger inbäddat mellan böljande kullar och forntida stenhus vid Dronach Burn utanför Huntly i Eastern Highland. GlenDronach var ett av de första destillerierna som fick licens för att tillverka whisky och har ända in i våra dagar drivits mycket traditionellt med golvmältning och öppna koleldar.

Länge var GlenDronach ryggraden i den världsberömda blendwhiskyn Teacher’s och ägarna hade mycket ringa intresse av att buteljera destilleriets single malt. Men sedan BenRiach Distillery Co tog över destilleriet 2008 riktas fokus helt mot single malt.

Smakprofil
GlenDronach Cask Strength har lagrats på sherryfat som tidigare innehållit både Pedro Ximenez- och Oloroso-sherry. ”As we made it” som destilleriet säger, buteljerade vid 55,3 %, utan kylfiltrering, utan färgämnen och utan nedvattning. Smaken bjuder på klassiska sherrytoner med sultanrussin, honung, fikon, läder och mörk choklad. Men också söta inslag av gräddkola och ingefära. Doften är komplex och leder tankarna till frisk höstskog med multnande löv och fuktig mossa.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 89356 | PRIS: 799:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 55,3%
LAND: Skottland | REGION: Eastern Highland | PRODUCENT: GlenDronach Distillery

GlenDronach Distillery

Mer om producenten

The Glendronach Distillery köptes av The BenRiach Distillery Company Ltd från Pernod Ricard i augusti 2008. BenRiach Distillery Company Ltd bildades 2004 efter förvärvandet av BenRiach (även det från Pernod Ricard) och är privatägt av tre personer – whiskyveteranen och master blender Billy Walker och de två sydafrikanska whiskyentrepenörerna Geoff Bell och Wayne Kieswetter. GLENDRONACHDESTILLERY.COM

Se alla produkter från GlenDronach Distillery

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab