Produkter

Taggar

Mäktig tung och komplex med markant ek, russin, dadlar, amontilladosherry, höstfrukter, lakrits, honung och svartavinbär. Eftersmaken är mycket lång och med inslag av ektoner och vanilj.
Glenfiddich 40 Years Old är en ytterst exklusiv whisky från Speysides mest anrika destilleri. Under World Whisky Awards 2012 gjorde denna luxuösa premiumbuteljering rent hus i den tunga Speysideklassen och utsågs till best of the best. Glenfiddich är världens mest säljande whisky, världens största maltwhiskydestilleri och det destilleri som mer än något annat varit stilbildare och förebild för andra. 40-åringen buteljeras varje år i en mycket begränsad och exklusiv upplaga. Glenfiddichs master blender väljer ut whisky från de allra bästa faten – inget är yngre än 40 år – och låter sedan whiskyn långsamt gifta sig samman innan den fylls på 600 flaskor och levereras ut till väntande konnässörer över hela världen.

Glenfiddich 40 Years Old är eftertraktad på den internationella marknaden där den betraktas som en sublim dryckesupplevelse och som en investering med stora möjligheter till avkastning.

Glenfiddich 40 yo är en whisky för den som vill unna sig en upplevelse bortom det vanliga. Känslan av att prova något så exklusivt och så sällsynt är magnifik. Glenfiddich 40 yo är en kronjuvel i samlarhyllorna och fyller en grandios hedersplats i den exklusiva restaurangbaren.

Glenfiddich 40 yo har beskrivits som en whisky i samma familj som världens exklusivaste cognacssorter. Smaken har samma släktskap, den är oändligt komplex, sprängfylld som en kryddhylla med mängder av sammansatta dofter och smaker.

Visste du detta om Glenfiddich:

  • Glenfiddich betyder dalen med hjortarna på Gaeliska, därav hjorten i logotypen
  • Det säljs nästan 10 miljoner flaskor Glenfiddich varje år
  • Glenfiddich tillverkas i några av Skottlands minsta pannor, å andra sidan är de många, 30 stycken
  • Glenfiddich har ett eget tunnbinderi, egen buteljeringsanläggning, och man använder, ovanligt nog, eget källvatten vid buteljeringen
  • I destilleriets 45 lagerhus får det plats nästan 800 000 fat
  • 1969 öppnade man Skottlands första besökscenter. I dag har närmare fyra miljoner whiskyturister besökt det femstjärniga centrat.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 85864 | PRIS: 28900:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 44%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: Glenfiddich
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Glenfiddich

Mer om producenten

William Grant & Sons är världens största familjeägda dryckeskoncern. Bolaget har lyckats behålla sitt oberoende sedan det grundades i Dufftown 1886 när den då 47-årige William Grant förverkligade sin livsdröm och startade familjens första destilleri. William Grant & Sons har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. Med lanseringen av Glenfiddich 1963 uppfann man i princip marknaden för...

Se alla produkter från Glenfiddich

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab