Produkter

Taggar

Inycon Shiraz Appassimento är mjukt och fylligt vin med karaktär av plommon, lakrits, och mörka körsbär. Doften är kraftfull med kryddiga toner, vanilj och pepprighet. Smaken är intensiv och dominant med tydlig bärighet och mjuk sammetslen eftersmak.
Serveras vid ca 16°C gärna till mustiga köttgrytor och vilt.

Sicilien är en av de mest soldränkta platserna i Europa. Vinerna som utvecklas här smeks under våren av tidiga varma passadvindar från Sahara för att sedan matas sprängfulla av Medelhavets sol under tokvarma, nederbördsfattiga sommarmånader. Inycon Shiraz Appassimento är ett av dessa solens viner.

För några år sedan började en ny vintyp göra succé på många håll i världen. Italienska viner under namnet appassimento hade gjort sin entré. Många vinodlare, inte minst från södra Italien, hade länge kastat lystna blickar på vinerna från norr, på ripasso och amarone och den kultstatus dessa viner hade fått. Man började helt enkelt göra eget vin av samma typ. Eftersom ripasso och amarone var regionalt skyddade kallade man sitt vin för appassimento, vilket är namnet på den torkningsmetod som används när man gör amarone och ripasso.

Cantine Settesoli, som gjort sig känt som ett av Italiens största och mest kända vinodlarkooperativ har optimala förutsättningar för att utveckla stora viner med appassimento-metoden. Sensommaren och förhösten på Sicilien är mycket varma långt in i oktober och de nyskördade druvorna får lufttorka i värmen som koncentrerar smak- och sockerämnen.

Cantine Settesoli är en mycket modern vinindustri. Med strikt syn på ekologi, och miljömässiga odlingsmetoder tar man också ett stort samhällsansvar och är involverade i flera regionala och internationella utvecklingsprojekt.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 12355 | PRIS: 79:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Italien | REGION: Sicilien | PRODUCENT: Inycon
PRESSBILD: Ladda ner

Cantine Settesoli

Mer om producenten

Inycon / Cantine Settesoli anses i dag vara en föregångare för modern vinindustri, både när det gäller modern vinifiering och ekologisk vinproduktion. Kooperativet grundades 1958 av lokala vinbönder som gick samman för att hjälpa varandra genom en tid av svår lågkonjunktur och omfattande utvandring från efterkrigstidens Italien. Kooperativet ligger utanför den historiska staden Menfi på Siciliens västkust där greker,...

Se alla produkter från Cantine Settesoli

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab