Produkter

Taggar

Medelstor doft med karaktär av björnbär, färska kryddor och lakrits. Fylligt med frisk syra. Smak av mörka bär och läder. En balanserad strävhet med en angenäm lång läskande eftersmak. Passar till kötträtter, pasta och krämiga ostar. Serveras vid 16-18 C. Drickes nu, kan med fördel lagras 5-15 år
Vinet framställs av druvan syrah som odlas på branta terrasser i Cornas i norra Rhônedalen. Druvorna skördas för hand.

Alkoholjäsningen pågår i tre till fyra veckor då även mycket färg och tanniner lakas ur druvorna.

Vinet lagras därefter 12 månader på franska ekfat i Jaboulets vinkällare varav 20% är ny ek.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 72149 | PRIS: 289:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Frankrike | REGION: Rhône | PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet är ett av Frankrikes prestigefulla vinföretag och producerar några av Rhônedalens mest klassiska viner, där deras ”Hermitage La Chapelle” anses vara ett av världens bästa viner. Vinhuset Paul Jaboulet grundades 1834 av Antoine Jaboulet och ägs idag av den schweiziska familjen Frey. Caroline Frey är utbildad oenolog och är ansvarig vinmakare i företaget. Familjen har även ägarintressen i Champagne samt...

Se alla produkter från Paul Jaboulet

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab