Produkter

Taggar

Vinerna från Côte Rôtie var vida kända innan franska revolutionen och exporterades redan då till England och Ryssland. Lord Maugiron som ägde detta område under denna tid delade egendomen till sina två döttrar – den ena blond, den andra brunett. Därav namnen Côte Brune och Côte Blonde. Domaine de Perrelles är beläget i Côte Blonde som anses ge mjuka avrundade viner. Paul Jaboulet äger denna vingård sedan 2006. Stor doft av aromatisk doft av körsbär och blåbär med inslag av mineraler. Smaken är fyllig av mörka bär och inslag av oliver, och lakrits. Lång och intensiv eftersmak.

Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen. Sedan dess heter deras främsta vin helt enkelt ”La Chapelle”. Egendomen var i familjen Jaboulets ägo fram till 2006, då den såldes till den schweiziska familjen Frey, som under ledning av den unga och dynamiska enologen Caroline Frey återuppväckt Paul Jaboulet till dess forna glans, något som avspeglas i ständigt ökande priser för deras klassiska viner, med La Chapelle i topp.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 95180 | PRIS: 399:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Frankrike | REGION: Rhône | PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet är ett av Frankrikes prestigefulla vinföretag och producerar några av Rhônedalens mest klassiska viner, där deras ”Hermitage La Chapelle” anses vara ett av världens bästa viner. Vinhuset Paul Jaboulet grundades 1834 av Antoine Jaboulet och ägs idag av den schweiziska familjen Frey. Caroline Frey är utbildad oenolog och är ansvarig vinmakare i företaget. Familjen har även ägarintressen i Champagne samt...

Se alla produkter från Paul Jaboulet

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab