Produkter

Taggar

Gul färg. Stor generös doft av apelsin, fat och smör. Smaken är fyllig och fet med inslag av mogna apelsiner, äpple och fat. Elegant och finessrikt vin som passar till smakrika fiskrätter och ljust kött med gräddig sås.

I mån av tillgång levereras detta vin i trälåda vid beställning av sex flaskor.

När den gamle eremiten Gaspard de Stérimberg planterade vin på berget vid floden Rhone kunde han knappast ana att han skulle helgonförklaras av både påven och vinvärlden tusen år senare. Troligen finns ingen bättre plats för vinodling än den han valde, och vinet från Paul Jaboulet som bär hans namn är ett äreminne så gott som något.

Floden Rhône har sitt huvud i Genévesjön i Schweiz och slingrar sig in i Frankrike mellan Alperna och Centralmassivet. Rhônedalen bjuder bönderna på optimala förutsättningar för att odla vin och området är känt som det mest betydelsefulla i vinvärlden efter Bordeaux. Den allra främsta appelationen är Hermitage.

De sydfranska vinerna med Rhônedalen som kungsviner är kända för sin eleganta kryddighet, sin smakrikedom och sin konsekvent höga kvalitet. Några av Rhônevinerna, inte minst från Paul Jaboulet, räknas till de allra främsta i världen.

Hermitage le Chevalier Stérimberg är ett av dessa berömda viner, lika storslaget som platsen det kommer från är vacker. Namnet kommer från korsriddaren Gaspard de Stérimberg som slog sig ner i Rhonedalen för att leva som eremit sedan han blivit illa skadad i ett korståg 1234. Året därpå byggde han ett kapell på platsen.

Det gyllengula vinet består av 65 % marsanne och 35 % roussanne. Det går in i en malolaktisk jäsning i träkar innan det ekas i upp till ett år. Klarar lagring upp till 15 år.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 92129 | PRIS: 439:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Frankrike | REGION: Rhône | PRODUCENT: Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet är ett av Frankrikes prestigefulla vinföretag och producerar några av Rhônedalens mest klassiska viner, där deras ”Hermitage La Chapelle” anses vara ett av världens bästa viner. Vinhuset Paul Jaboulet grundades 1834 av Antoine Jaboulet och ägs idag av den schweiziska familjen Frey. Caroline Frey är utbildad oenolog och är ansvarig vinmakare i företaget. Familjen har även ägarintressen i Champagne samt...

Se alla produkter från Paul Jaboulet

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab