Produkter

Taggar

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta vinbär och viol och inslag av medelhavsörter, som rosmarin och salvia. Smaken är fyllig och kraftfull med tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.

För första gången lanseras ett sicilianskt vin från Mandrarossa i Sverige. Det är ett storslaget vin på en storslagen flaska. Den svarta, knubbiga och eleganta magnumbuteljen (Barilotto) är som gjord för att pryda middagsbordet och delas med många när vännerna samlas.

Sicilien är ett fascinerande distrikt i vinvärlden. Varma ökenvindar sveper in från Afrika och tränger undan den svala medelhavsbrisen. I norr och öster är klimatet svalare och över den rödbruna lavajorden faller mer regn än någonstans i Italien. På södra och västra Sicilien är klimatet annorlunda och den berömda röda ler- och sandjorden – ur vilken Adam en gång sägs ha skapats – är mycket bördig och idealisk för vinodling. Där finns inte heller mjöldagg, skadeinsekter är mycket ovanligt och gör användning av bekämpningsmedel överflödigt. På Sicilien odlas många olika typer av vin och regionen är en av Europas största. Exempelvis odlas mer vin på Sicilien än i hela Tyskland.

Mandrarossa Timperosse görs på druvsorten petit verdot, en druva som på andra håll i Europa nästan uteslutande används som inblandningsdruva för att ge färg och doft. Det sicilianska klimatet gör att druvan kan mogna ytterligare några veckor och hinner därför utveckla mängder med aromer, blåbärstoner och inte minst viol som är druvans stora signum. Mandrarossa Timperosse har odlats Menfi i sydvästra Sicilien där det torra klimatet och den röda jorden ger mycket speciella förutsättningar.

  • Mandrarossas vingårdar ligger längs kusten på den sydvästra delen av ön
  • Man bedriver en betydande oenologisk forskning och odlar viner av både gamla och helt nya druvsorter
  • Södra kusten är ett böljande landskap med stor variation som skapar olika förutsättningar, jordmåner, skiftningar i solljus, bördighet och smaker
  • Många av Mandrarossas vinodlare är unga, välutbildade arvtagare som tagit över sina föräldrars odlingar
  • Mandrarossa Timperosse är buteljerad på en så kallad Barilotto-flaska på 1,5 liter som designats för Mandrarossa

Mandrarossa Timperosse är ett utsökt sällskapsvin som räcker till många och som pryder sin plats på ett snyggt och annorlunda middagsbord. Det är också en generös flaska att ge bort tack vare sin volym och moderna design. Vinet är ungt och livligt, färdigt att drickas men utvecklas ytterligare under lagring. Det är förträffligt till smakrika ostar, till en lätthalstrad tonfisk och andra Medelhavsrätter.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 71441 | PRIS: 249:-
VOLYM: 150 cl | ALKOHOL: 13,5%
LAND: Italien | REGION: Sicilien | PRODUCENT: Mandrarossa
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Mandrarossa

Mer om producenten

Mandrarossa bildades i slutet av 1950-talet när flera små vinbönder gick samman för att stå emot lågkonjunkturen och motverka emigrationen från efterkrigstidens svårt drabbade och fattiga Italien.  Småskaligheten och de små producenterna med vitt skilda vingårdar sätter än idag sin prägel på Mandrarossa. Sedan starten har Mandrarossa varit en del av Settesoli som är en av Europas största vinproducenter. Mandrarossa kom...

Se alla produkter från Mandrarossa

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab