Produkter

Taggar

Stellenrust Lush Life har en ljust klar orangerosa färg. Vinet har en fruktig och torr stil med toner av hallon mogen persika och aprikos. Den eleganta boxen pryds av en vacker stiliserad blomma som symboliserar de blommiga aromerna av fläder och viol.

Sydafrika har på senare år vuxit fram som ett av världens mest intressanta vinländer. Sedan apartheidregimens fall har flera producenter etablerat sig som några av de allra mest kvalitets- och miljöorienterade i världen. En av dem är Stellenrust strax öster Kapstaden, som också gjort sig känt för sitt starka sociala engagemang. Stellenrust Lush Life är ett rosévin framtaget för den svenska marknaden.

Utanför Stellenrust står åtta fristående pelare. De symboliserar de ursprungliga gårdar som 1692 bildade den egendom som idag är Stellenrust Wine Estate. De symboliserar också de hörnpelare som verksamheten vid Stellenrust vilar på. En av de viktigaste av dessa är hållbar samverkan mellan människa och natur. Vinproduktionen i Sydafrika var länge förknippad med sociala problem och anständiga arbetsvillkor tillhörde undantagen. I dag har situationen förbättrats. Stellenrust var tidigt en föregångare för goda anställningsvillkor och ekologiskt, uthålliga odlingsmetoder. Bland annat har man låtit 70 familjer som arbetat länge vid egendomen bli ägare av sammanlagt 100 tunnland mark som de nu brukar för egen del. Sedan 2010 uppfyller Stellenrust de långtgående kriterierna för Fairtrade vilket bland annat garanterar minimilöner, begränsad kemikalieanvändning och arbetsvillkor som främjar hälsa och medinflytande för de anställda.

Verksamheten vid Stellenrust kännetecknas av minimal användning av gödningsmedel, i princip helt naturlig vinframställning och nästan 100-procentig användning av återvunnet material.

  • Odlingarna vid Stellenrust når långt upp i bergen (Bottelary Hills) där havsbrisen och det kalla bergsklimatet utvecklar viner av synnerligen hög kvalitet
  • Många av dem som arbetar vid Stellenrust har vuxit upp där och levt hela sina liv på egendomen
  • Som en av mycket få odlare i världen erbjuder Stellenrust privatpersoner att tillverka ett eget vin med egen etikett, man får till och med stampa sina egna druvor.
  • Stellenrust ligger mycket vackert strax öster om Kapstaden och är omgivet av höga berg med vidsträckta odlingar

Stellenrust Lush Life Rosé är en mycket lättdrucken och behaglig rosé på bag-in-box. Idealisk för sommarmat, på uteplatsen, eller i picknick-korgen. Det passar förträffligt till lättare rätter som kycklingklubbor, pajer, kalla pizzasnittar och somriga sallader. Det är också ett elegant vin som fungerar som sällskapsvin och välkomstdryck. Bör serveras något svalt, cirka 12 grader.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 22325 | PRIS: 199:-
VOLYM: 300 cl | ALKOHOL: 12.5%
LAND: Sydafrika | REGION: Stellenbosh | PRODUCENT: Stellenrust

Stellenrust

Mer om producenten

Stellenrust etablerades 1928 och har sedan dess producerat viner av högsta kvalitet i Stellenbosch. Stellenrust är en av de största familjeägda egendomarna i Sydafrika. Totalt förfogar man över 200 ha vingårdar där över hälften finns i det internationellt berömda området Golden Triangle, där de bästa granitjordarna för produktion av röda viner ligger. STELLENRUSTWINE.COM

Se alla produkter från Stellenrust

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab