Produkter

Taggar

Inspiration:
Entrecôte med potatis- och chèvrepaket

Ingredienser

    Potatispaket

    • Olivolja
    • 6 st stora potatisar skurna i skivor ca 4 mm tjocka.
    • 50 g chèvre ost
    • 1 rödlök halverad och skuren i skivor
    • Salt och peppar

    Kött

    • 4 st skivor entrecôte
    • Salt och peppar
    • Gräslök

    Tillagning

    1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
    2. Riv av 2 ark folie som är något längre än bredden och pensla mitten med olivolja.
    3. Lägg ett lager potatisskivor, en bit chèvre och lök på varje potatisskiva och toppa med ytterligare en skiva potatis. Salta och peppra lätt på toppen.
    4. Vik sidorna på folien över potatisen så att det blir 2 fyrkantiga paket.
    5. Grilla paketen någon minut på den aktiva delen så att tillagningen ta fart och lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Ca 20 minuter.
    6. Salta och peppra köttet.
    7. Grilla köttet över glöd någon minut på varje sida så att köttet får färg ochlyft sedan över till inaktiv grillning med en stektermometer och grilla klart under lock (55 grader medium rare). Låt sedan köttet vila en stund innan servering.
    8. Öppna potatispaketen och strö över nyklippt gräslök.
    9. Smaklig spis!

    Nu när solen börjat titta fram kan ni äntligen ta ut grillen och tillaga denna underbara entrecôte. Ett glas Jaboulet till det och kvällen är komplett.
    Tillagningstid: 35 minuter, 4 personer

    Tipset: Servera gärna rätten med en somrig sallad. Receptet kan varieras med andra smältbara ostar och styckdetaljer.

    Av Smak i bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Glen Grant ligger långt upp i norra Skottland, i den lilla staden Rothes, i hjärtat av Speyside. Glen betyder just dal och destilleriet ligger utmed floden Speys dalgång. Här i trakten tillverkas det mer whisky än någon annanstans i världen. Det var två bröder Grant, James och John, som byggde Glen Grant. De hade som så många andra gjort smuggelaffärer och tjänat bra med pengar på att sälja whisky på alla möjliga...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab