Produkter

Taggar

Inspiration:
Frittata med spenat och parmesansallad

Ingredienser

    Fritatta

    • 4 st kokta potatisar skurna i slantar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjoner, kvartade
    • 1 rödlök skalad och hackad
    • 7 st ägg
    • 2 dl mjölk
    • 2 dl parmesan finriven
    • 10 dillvippor finskurna
    • salt och peppar
    • 1 msk rapsolja.
    • ½ röd paprika skuren i strimlor

    Sallad

    • 100 g babyspenat sköljd
    • ½ dl Parmesan finriven
    • 2 msk olivolja
    • 2 cl pressad citron
    • Flingsalt och nymalen svartpeppar

    Tillagning

      Fritatta

      1. Koka potatis, hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, klicka i 1 msk smör, bryn lök och champinjoner. Stjälp upp på tallrik och torka ur stekpannan.
      2. Sätt igång ugnen på 170 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder äggen. Rör ner mjölk, parmesan, dill och potatis. Salta och peppra.
      3. Hetta upp pannan på nytt till medeltemperatur med olja, klicka i resten av smöret och låt smöret tystna, häll över smeten, se till att få potatisen jämt fördelad, sprid champinjonerna, löken och paprikan i pannan och låt gå några minuter tills det börjar puttra.
      4. Ställ in i ugnen ca.15 minuter eller tills kanterna släpper och ytan fått en brungräddad färg.

      Sallad.

      1. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta och peppra efter smak.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

      Lammkotletter med grönkålssallad

      Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

      Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

      När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

      Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

      När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

      Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

      Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

      Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

      Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

      Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

      Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab