Produkter

Taggar

Inspiration:
Grillad biff och champinjoner med melon- och ricottasallad

Ingredienser

    Kött

    • 1 kg ryggbiff
    • salt och peppar

    Champinjoner

    • 2 dl olivolja
    • 2 klyftor vitlök
    • 10 st champinjoner foten bortskuren
    • 1 citron halverad
    • hackad blad persilja

    Sallad

    • 1 bit vattenmelon kulad
    • 100 gr ruccola
    • 1 st silverlök skivad
    • 100 g oliver
    • olivolja
    • salt och peppar

    Pistagepesto

    • 1 bunt persilja ca 40 gr
    • 2 krukor basilika
    • 1,5 dl olivolja
    • 1 dl riven parmesan
    • 1 dl rostade pistagenötter
    • 1-2 vitlöksklyftor
    • citron
    • salt och peppar

    Tillagning

    1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
    2. Mixa ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt, peppar och pressa lite citron över. Garnera med hackade pistagenötter.
    3. Blanda upp salladen med lite olivolja, smaka av med salt, peppra och avsluta med pressa lite juice från den grillade citronen.
    4. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla biffen på den aktiva sidan så att den får en ordentlig grillyta runt hela och låt den sedan grilla klart på den inaktiva sidan med en grilltermometer. Biffen är medium rare vid 54 graders mittemperatur. Låt vila en stund innan servering.
    5. Grilla citronen tillsammans med köttet
    6. Pressa vitlök i olivolja, pensla champinjonerna med oljan och grilla några minuter på varje sida.
    7. Lägg upp på ett fat, häll över resterande viltlöksolja och strössla över hackad persilja.
    8. Smaklig spis!

    Melonsallad på sommaren är en favorit hos de flesta och vad passar inte bättre än en grillad saftig biff till det. Ett glas Mandrarossa till och kvällen blir super.
    Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

    Tipset: Använd alltid en grilltermometer när du grillar kött. Stektemperaturer hittar du enkelt på nätet.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

    Lammkotletter med grönkålssallad

    Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

    Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

    Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab