Produkter

Taggar

Inspiration:
Grön Gazpacho med parmesanchips

Ingredienser

    Parmesanchips

    • 2 dl finriven parmesanost

    Gazpacho

    • 3 dl grönsaksbuljong
    • 1 st gurka, skalad och urkärnad
    • 1 st salladslök
    • 10 st cocktailtomater gula eller gröna.
    • 1 knippe persilja (ca 15 stjälkar)
    • 1 st vitlöksklyfta
    • ½ st grön chili, urkärnad. (Mängd beroende på styrka)
    • 1 st grön paprika, urkärnad
    • ½ dl olivolja
    • vitvinsvinäger
    • salt

    Tillagning

    1. Koka upp grönsaksbuljong och kyl sedan ner den igen.
    2. Värm ugnen till 200 grader med över och undervärme. (Ingen varmluft)
    3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, fördela ut den parmesanen i ett tunt lager i form av chips. Baka av i ugnen till en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
    4. Skölj och skär alla grönsaker, lägg ner i en blender, häll på olivoljan och mixa till puré.
    5. Häll över den kalla buljongen, smaksätt med salt och vinäger.
    6. Smaklig spis!

    En god kall gazpacho som passar utmärkt både som lunch och förrätt som är enkel att göra. Tillaga den gärna dagen innan så den får stå i kylen över natten så blir den ännu godare. Pamersanchipsen kan även användas endast som tilltugg.

    Tillagningstid 30 min, 10 st

    Tipset. Har man ingen blender så använd en stavmixer. Mängden buljong, salt och vinäger kan variera pga. bland annat tomaternas sötma. Man kan använda buljongtärning eller fond, spä den efter förpackningens anvisning.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

     

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

    Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

    Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Glen Grant ligger långt upp i norra Skottland, i den lilla staden Rothes, i hjärtat av Speyside. Glen betyder just dal och destilleriet ligger utmed floden Speys dalgång. Här i trakten tillverkas det mer whisky än någon annanstans i världen. Det var två bröder Grant, James och John, som byggde Glen Grant. De hade som så många andra gjort smuggelaffärer och tjänat bra med pengar på att sälja whisky på alla möjliga...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab