Produkter

Taggar

Ingredienser

    Burger

    • 600 g högrevsfärs
    • 2 st schalottenlökar, finrivna
    • 2 msk dijonsenap
    • Salt och peppar

    Topping

    • 3 msk majonnäs
    • 12 st cornichoner delade på längden
    • sallad, fint strimlad
    • 4 st briochebröd
    • 100 g fransk färskost, vitlök och örter
    • 4 msk rostad lök
    • Salt och peppar

    Tillagning

    1. Tänd grillen med kolen fördelad till en aktiv glödsida och en inaktiv sida.
    2. Blanda högrevsfärsen väl med den rivna schalottenlöken, hälften av dijonsenapen, salta och peppra efter smak. Fördela färsen i fyra delar och klappa ihop burgarna.
    3. Blanda majonnäs med resterande dijonsenap till Dijonnäs.
    4. Grilla burgaren på den aktiva glödsidan, lyft sedan över till den inaktiva, gör likadant med bröden.
    5. Bygg burgaren från bottenbrödet. Bred på dijonnäs, fördela cornichoner och sallad, lyft på burgaren, lägg på den rostade löken, bred färskosten på toppbrödet och lägg ihop burgaren.

    Vem älskar inte hamburgare? Gärna utomhus, nygrillade tillsammans med ett glas rött. 😉 Dessa ”franska” hamburgare är de vinvänligaste som finns. Prova!

    Tips: Servera gärna tillsammans med rostade potatisklyftor vända i hackad persilja och riven parmesan. Osten kan varieras med tex. Reblochon.

    Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Glen Grant ligger långt upp i norra Skottland, i den lilla staden Rothes, i hjärtat av Speyside. Glen betyder just dal och destilleriet ligger utmed floden Speys dalgång. Här i trakten tillverkas det mer whisky än någon annanstans i världen. Det var två bröder Grant, James och John, som byggde Glen Grant. De hade som så många andra gjort smuggelaffärer och tjänat bra med pengar på att sälja whisky på alla möjliga...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab