Produkter

Taggar

Inspiration:
Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Ingredienser

    Myntayoghurt

    • 500 g grekisk yoghurt
    • 1 dl olivolja
    • 1 msk flytande honung
    • ½ dl myntablad. fin strimlade

    Grillade grönsaker.

    • 2 st zucchini, skurna i skivor på längden
    • 12 st grön sparris, skalade och skurna på längden
    • 2 st citroner, halverade
    • olivolja
    • Flingsalt

    Pizzetta

    • 100 gr Roccula
    • 1 dl olivolja
    • 4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
    • 200 g Fetaost, smulad
    • 4 st fikon, skurna i klyftor
    • 60 gr pistagenötter, rostade
    • Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)

    Tillagning

    1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
    2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
    3. Marinera zucchini och sparris i olivolja.
    4. Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
    5. Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
    6. Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
    7. Slica pizza, skär, doppa och njut.

    Vegetariska små pizzettor. Om ni förbereder så kan ni enkelt göra dom på grillen när gästerna redan har anlänt.

    Tips: Rätten går alldeles utmärkt att tillaga i ugn på 200 grader. Har du en nötallergiker på besök så byt ut pistagenötterna mot rostade pumpafrön.

    Yoghurten kan bytas ut mot laktosfritt alternativ.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

    Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas. Tillagningstid 20 minuter, 4 pers. Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Grillade fläskracks och salsiccia med grillad bulgursallad och balsamtomater

    Gör dig redo för en grillkväll med alla vännerna på terrassen och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-) Tillagningstid ca 40 min....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

    Glen Grant ligger långt upp i norra Skottland, i den lilla staden Rothes, i hjärtat av Speyside. Glen betyder just dal och destilleriet ligger utmed floden Speys dalgång. Här i trakten tillverkas det mer whisky än någon annanstans i världen. Det var två bröder Grant, James och John, som byggde Glen Grant. De hade som så många andra gjort smuggelaffärer och tjänat bra med pengar på att sälja whisky på alla möjliga...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab