Torrskakas utan is först om äggvita skall användas. Sedan med is.
Detta är en klassisk whisky sour med bourbon med lite goda och spännande tillägg. T.ex. äggvita ger drinken mer textur och ett snyggt skum och rödvinet en snygg och spännande färgskiftning. Ursprunget till drinken är såklart amerikansk med tanke på dess namn. Drinknördar spårar den dock tillbaka till Chicago och så länge sedan som 1880-talet. Då under namnet Continental Sour. Drinken kräver lite jobb men man blir rikt belönad.
Om du vill variera så byt ut spriten till en Rye Bourbon och ta ingen äggvita – då får du en Brunswick. Om du tillsätter äggvitan får du en Greenwich Sour.
Torrskakas utan is först om äggvita skall användas. Sedan med is.
Det är inte ändrat än😉
Blanda alla ingredienser utom is och vinet, torrskaka drinken för att bygga textur, tillsätt sen is och skaka drinken kall. Toppa med rödvin eller portvin. Njut.
Så gör iaf jag och alla har varit nöjda hitintills😅
Jag brukar göra som Difford’s. The reverse dry shake. Skaka den kall med is och sila sen tillbaka i den tomma shakern. Torrskaka sen och servera i kylt glas. Funkar bättre trycker jag.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.