ett glas med is och drinken vieux_carrè

Vieux Carrè

Beskrivning

Vieux Carrè är trots det franskklingande namnet ingen fransk drink. Orden uttalas voo car-ray’ och betyder närmast drinken från det gamla torget. Vieux Carrè ska ha skapats på Hotel Monteleone i de franska kvarteren i New Orleans i slutet av 1930-talet. År 1949 invigde hotellet The Carousel Piano Bar & Lounge. Den berömda roterande karusellbaren fick snart några av USA:s största författare som gäster, däribland Hemingway, Tennessee Williams, William Faulkner och en lång rad andra celebriteter som i hög grad bidrog till att ge drinken kultstatus. Vieux Carrè ska ha uppfunnits av bartendern Walter Bergeron i slutet av 1930-talet. Första gången receptet publicerades var 1937. I dag är Vieux Carrè karusellbarens signaturdrink och den ingår i standardrepetotoaren på barer över hela världen.

Ingredienser

 • 2 cl Bourbon whisky
 • 2 cl Remy Martin VSOP
 • 2 cl röd vermouth
 • 1 cl Bénédictine D.O.M.
 • 2 stänk av angostura bitter
 • citron

Tillagning

 1. Häll alla ingredienser i ett rörglas
 2. Fyll på med mycket is
 3. Rör drinken en stund
 4. Sila upp i ett tumblerglas fyllt av is
 5. Garnera med citron

Rekommenderad dryck

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

Sidecar drinkrecept nigab
Drinkar med cognac

Sidecar

Campari Boulevardier nigab
Drinkar med bourbon

Boulevardier

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close