ett glas med campari shakerati

Campari Shakerato

Betyg (06 röster)

Beskrivning

Cocktailshakern kan ha en mycket gammal historia, faktiskt äldre än 9 000 år. Man har funnit shakerliknande kärl vid arkeologiska utgrävningar i både Sydamerika och i Egypten, som man misstänker har använts för att smaksätta drycker med kryddor. Men det var först när is började bli vanlig på barerna som effekten av att skaka drinkar upptäcktes. Det lär ha skett av en slump då en värdshusvärd av misstag råkade använda olika stora glas till att blanda två drinkar. Campari Shakerato är jämngammal med shakerns erövring av världens barer. Någon gång i början av 1900-talet upptäckte italienska bartenders att Camparin blev mer smakrik, mindre bitter och friskare om den skakades med is. I dag är Campari Shakerato en optimal drink för Camparivänner världen över.

Ingredienser

  • 8 cl Campari
  • apelsin

Tillagning

  1. Se till att du har ett kylt cocktailglas
  2. Häll i Campari och is i en shaker
  3. Skaka ordentligt
  4. Sila upp i det kylda glaset
  5. Garnera med apelsin
  6. Servera

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

campari tonic
Drinkar med Campari

Campari Tonic

alice står och blandar en negroni i ett kök
Drinkar med Campari

Negroni

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close