Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Milano Torino, eller Mi-To, som drinken ofta förkortas, vet vi ganska exakt när och var den uppkom – i Gasparo Camparis berömda Milanokafe, i skuggan av domen, i centrala Milano. Casparis Campari hade ett närmast besatt intresse för att kombinera smaker och i caféets källare hade sin kreativa verkstad. Inte minst skapade han dryckeshistoria när han 1860, efter år av experimenterande, lanserade den bitter som skulle bli en design- och dryckesikon och göra hans namn odödligt. Ungefär samtidigt började Caspari Camapri servera Mi-To i baren på sitt café. Huvudingredienserna var Campari från Milano och Vermouth di Torino från Turin. Drinken blev mycket populär, i synnerhet bland amerikanska turister och döptes om till Americano, som senare skulle resultera i den än mer legendariska negronin.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.