mi-to cocktail drink

Mi-To

Betyg (08 röster)

Beskrivning

Milano Torino, eller Mi-To, som drinken ofta förkortas, vet vi ganska exakt när och var den uppkom – i Gasparo Camparis berömda Milanokafe, i skuggan av domen, i centrala Milano. Casparis Campari hade ett närmast besatt intresse för att kombinera smaker och i caféets källare hade sin kreativa verkstad. Inte minst skapade han dryckeshistoria när han 1860, efter år av experimenterande, lanserade den bitter som skulle bli en design- och dryckesikon och göra hans namn odödligt. Ungefär samtidigt började Caspari Camapri servera Mi-To i baren på sitt café. Huvudingredienserna var Campari från Milano och Vermouth di Torino från Turin. Drinken blev mycket populär, i synnerhet bland amerikanska turister och döptes om till Americano, som senare skulle resultera i den än mer legendariska negronin.

Ingredienser

  • 3 cl Campari
  • 3 cl röd vermouth
  • Apelsin

Tillagning

  1. Rör ingredienserna med mycket is
  2. Sila upp i ett rockglas, gärna med en enda stor isbit i
  3. Garnera med apelsinskal

Rekommenderad dryck

Campari 70 cl en flaska röd

Campari (It)

Campari har en klar röd färg. Stor, generös och typisk doft av apelsin, malört och kryddor. Söt, bitter och frisk...
Pris: 269:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

campari tonic
Drinkar med Campari

Campari Tonic

alice står och blandar en negroni i ett kök
Drinkar med Campari

Negroni

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close