campari negroni sbagliato nigab
Campari

Negroni Sbagliato

Dela

Betyg (17 röster)

Negroni Sbagliato är en av Camparis klassiska drinkar, trots att den är ett ”misstag”. Det sägs att en bartender tog fel flaska när han skulle blanda en Negroni som innehåller Campari, vermouth och gin. Istället för ginflaskan tog han en flaska mousserande vin och vips var denna drink skapad. Drinken är en lättare och fräschare Camparidrink som passar utmärkt som aperitif innan maten. Servera gärna några enkla aperitivos till eller varför inte några skålar med oliver, jordnötter och chips.

 

Ingredienser

  • 1 del Campari
  • 1 del röd vermouth
  • 1 del mousserande vin

Tillagning

  1. Fyll ett tumblerglas med isbitar.
  2. Häll i Campari, vermouth och mousserande vin.
  3. Rör om försiktigt och dekorera med en apelsinskiva.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close