ett glas med drinken och cocktailen Corpse Reviver
Cointreau

Corpse Reviver

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Som namnet antyder är detta en drink i kategorin ”pick-me-up”. En kategori som var populär i det dekadenta London i mitten av 1800-talet. I det första recept som hittats i The Gentleman’s Table Guide 1871 är det lika delar brandy som maraschino med några droppar bitters. Ganska snart dök det upp olika varianter av dessa uppvakningsdrinkar och numera finns tre officiella varianter. No 1, No 2 och No 3.

Receptet nedan är det mest spridda – No 2.

Ingredienser

  • 2 cl gin
  • 2 cl Lillet Blanc eller Punsch
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • Några droppar absinthe

Tillagning

  1. Skaka alla ingredienserna med massor av is i en shaker
  2. Sila upp i ett väl kylt glas
  3. Garnera med citronzest

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close