long island iced tea drink
Cointreau

Long Island Iced Tea

Dela

Betyg (04 röster)

En av klassikerna när det gäller ”long drink”. Receptet för Long Island Iced Tea är enkelt – blanda helt enkelt bara i de klassiska basspritsorterna i en salig blandning: rom, tequila, cointreau, gin och vodka. Sitt fina namn har Long Island Iced Tea fått på grund av att den skapades av bartendern Robert C. ”Rosebud” Butt på Oak Beach Inn i Hampton Bays på Long Island så sent som 1972. Att ”tea” är med i namnet är enbart för att färgen påminner om té, inget annat. I USA serveras den oftast utan tequila. Om du vill vara säker på att tequila ingår – då beställer du en Texas Tea.

Det finns ett antal olika varianter av denna mytomspunna drink. Varför inte testa Adios Motherfucker en dag när du är i rätt stämning? Byt isåfall ut Cointreau mot Blue Curaçao och colan mot citronjuice.

Long Island Iced Tea är en av de mest alkoholstarka drinkarna du kan beställa – så beställ bara en. Handle with care.

Ingredienser

 • 1,5 cl tequila
 • 1,5 cl vodka
 • 1,5 cl vit rom
 • 1,5 cl cointreau
 • 1,5 cl gin
 • 2,5 cl citronjuice
 • 3 cl sockerlag
 • cola

Tillagning

 1. Fyll ett highball-glas med is
 2. Häll i alla ingredienserna
 3. Rör runt försiktigt
 4. Toppa med mer is
 5. Garnera med en citronskiva

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close