Stargarita / margarita
Cointreau

Stargarita

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Margarita är en av de stora klassiska drinkarna. Här en skön variant med Campari som inte bara tillför en djup i smaken utan även den glamorösa färgen. Bra tips är att bara salta halva glasets kant – så kan man välja hur mycket salt man vill ha till sin drink. Använd gärna ett gott salt!

Receptet bygger som 100-tals andra cocktails på den klassiska 3:2:1-formeln. 3 delar sprit, 2 delar likör och 1 del citrus. Med den enkla formeln i bakhuvudet kan du härja runt i barskåpet och kreera fritt efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 3 cl Cointreau
  • 5 cl Sierra Tequila
  • 1 cl Campari
  • 1,5 cl färsk limejuice
  • salt (varför inte ett gott flingsalt som ni mortlar lite)

Tillagning

  1. Fukta ena kanten av ett margaritaglas med lime och doppa den kanten i salt
  2. Mät upp alla ingredienser i en shaker
  3. Fyll på med mycket is och skaka allt vad tygen håller
  4. Sila upp i margaritaglaset

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close