aviation drink cocktail

Aviation

Betyg (08 röster)

Beskrivning

Den klassiska drinken Aviation är en av de cocktails som har ett långt och brokigt förflutet, men det är en fantastisk klassisk cocktail som alltid är värt att återkomma till när möjligheten uppstår. Aviation är en drink som skapades till de glamorösa festerna under de galna festerna på 1920-talet. Efter att ha varit en av de mest populära drinkarna föll den i glömska och har nu snart 100 år senare återupptäckts och börjar nu synas på de hippaste barer runt världen.

Aviations drinkrecept är enkel och i äkta gammaldags stil och kräver bara några få ingredienser. Problemet är att nyckeln till att få den fantastiska blåfärgen är en ganska exlusiv likör – en creme de violette. Har ni den inte hemma går det bra att ta lite mer Marashino – men inte för mycket. Körsbärstonen skall vara fin och balanserad.

Receptet är till en drink.
Tidsåtgång: ca 3 minuter

 

Ingredienser

  • 4 cl gin
  • 1 cl färsk citronjuice
  • 1/2 cl Maraschino
  • 1/2 cl creme de violette
  • Ett körsbär för garnering - gärna ett maraschino-körsbär

Tillagning

  1. Häll ingredienserna i en shaker
  2. Fyll den med is
  3. Skaka väl
  4. Sila i ett kylt cocktailglas
  5. Släpp körsbäret i glaset

Rekommenderad dryck

Hendrick’s Gin (Sk)

Hendrick's gin är komplex, enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig...
Pris: 459:- (70 cl)
Luxardo Maraschino Originale

Luxardo Maraschino Originale (It)

Klar färg. Tydlig doft av körsbär och bittermandel. Söt intensiv smak av körsbärskärnor.
Pris: 249:- (50 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

negroni
Campari

Negroni

hendrick's gin and tonic
Gin

Hendrick´s Gin och Tonic

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close