Hendrick’s Gin och Tonic

Beskrivning

Recept för att blanda en Gin och tonic? Jajamensan! Vi gissar på att de flesta höftar lite när de blandar sin GT. Gör inte det. Mät! Gin och tonic handlar till större del om de små detaljerna – från råvaror och garnering till temperaturen på dryckesingredienserna, och i vilket glas du serverar drinken i.

Men först: Använd mycket is! Fyll ditt glas med is – och då menar vi upp till kanten! Häll sedan i tonic water och därefter gin med proportionerna 2:1. Avsluta med att garnera snyggt. En Hendrick’s & Tonic skall alltid garneras med gurka. Har du inte testat? Då är det dags.

Det är lite klurigt att ge en generell rekommendation till vilken typ av tonic man ska ha i sin gin, så det bästa är att prova sig fram. Vårt recept på Hendrick’s Gin och tonic är i grund och botten friskt och fräscht, så välj tonic med omsorg. Två snabba tips är Elderflower Tonic från Fever Tree samt Fentimans Tonic Water. Båda tipsen är lite lyxigare varianter av tonic för en lika lyxig typ av gin.

Hendrick’s Gin destilleras i staden Girvan i Skottland och skiljer sig från andra gin-sorter genom sin karaktäristiska smak av gurka och rosenblad. Tack vare smaken rekommenderas det även att servera Hendrick’s med gurka istället för citron som annars är standard till gin-drinkar. Det är nämligen gurkan som lyfter fram Hendrick’s mjuka toner.

Kan också ätas som glass

Ett smarrigt glassrecept som passar speciellt bra i sommartider är att hälla i ingredienserna till vårt Hendrick’s gin & tonic-recept i en glassform (självklart med mycket gurka) och låta den stå i frysen i 10-15 minuter.- Vips, så har du en god, frisk isglass att avnjuta under sommarens varmare dagar.

Vilket glas ska du använda – ballongkupa eller highballglas?

Traditionellt har man sedan urminnes tider använt highballglas när man serverar en sån högaktad klassiker som GT – drinken gör sig otroligt bra med mycket is. På senare tid har trenden dock varit att servera drinken i ett så kallat ballongglas, ett dryckesglas med speciellt hög fot och stor kupa som sägs förstärka både doft och smak. På Nigab är vi nog lite av traditionalister, så highballglas är det säkra kortet – men testa för all del ballongkupan och se vad du tycker – varför inte?

Gin & Tonics historia

Den 9 april firas den internationella Gin och Tonic-dagen runt om i världen. Drinken behöver egentligen ingen närmare introduktion, men är en av drinkvärldens mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Ingredienser

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water
  • Gurkskivor
  • Is
  • Peppar, mint eller liknande kryddor

Tillagning

  1. Fyll ett glas med is
  2. Häll i Hendrick's Gin och därefter en bra tonic-sort!
  3. Dekorera med gurkskivor och garnera sparsamt med peppar eller mint

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hej! Jag har funnit tre gt-dagar
9 april, som är den nationella amerikanska gt-dagen
20 april, den svenska gt-dagen, initierad av Hernö gin
19 oktober Internationella gt-dagen sedan 2010.
Det går väl att dricka en gt varje dag – nästan – men jag håller mig till en i april, den svenska och den i oktober.
Sen måste jag påpeka att i tillagningen så ska gin i före tonic water, men i beskrivningen föreslår ni tonic före gin. Det är väl en smaksak hur du vill göra förstås. Mvh Karin Z

Relaterade drinkar

alice står och blandar en negroni i ett kök
Drinkar med Campari

Negroni

ett glas med tom collins
Drinkar med gin

Tom Collins

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close