Proportioner på sockerlag?
Tom Collins är en av världens mest klassiska gindrinkar. I mitten av 1800-talet var gin en dryck som blivit omåttligt populär i London, så populär att det i flera avseenden fick samhällsfarliga proportioner. I slutet av 1700-talet dracks gin som bål. För att den orena spriten skulle gå att skölja ner tillsatte man socker och citron. Namnet Tom Collins kan komma från barmästaren John Collins på Limmer’s Hotel och Coffee Shop i London. Men det finns också en historia som hävdar att drinken uppkommit på Planters Hotel i Saint Louis där bartendern Harles Dietrich ska ha döpt den efter en stamgäst. I dag används både namnet John Collins och Tom Collins, det sistnämnda är enligt Internationella bartenders Organisation reserverat för de drinkar som görs av den sötare ginsorten Old Tom.
Proportioner på sockerlag?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.