Barporträtt – Häktet – Svante Garsten med drinken Stag Stag Mule

Svante Garsten på Häktet med en drink

Barporträtt – Häktet – Svante Garsten med drinken Stag Stag Mule

Det var redan i början av 1900-talet som restaurangverksamhet påbörjades i Häktets lokaler på Hornsgatan vilket gör dem till en av Stockholms äldsta restauranger. Byggnaden besitter ett högt kulturhistoriskt värde och har blåklasssats av Stockholms stadsmuseum. 

Direkt till vänster vid ingången hittar du Häktets speak easy bar “Häktet Vänster” som utsetts till vinnare av Årets cocktailmeny och Bästa atmosfär i Bartenders Choice Awards 2019. Här kan du avnjuta innovativa och genomarbetade drinkar framåt småtimmarna av barchefen Svante Garsten. 

Svante har jobbat bakom baren i 13 antal år och just nu arbetar han på Häktet, Södermalm. Svante är sällan ledig då han brinner för det han gör, MEN när han väl är ledig spenderar han sin tid ute i stockholm nattliv hos branschkollegor med ett glas bubbel på is, på sommarhalvåret hittar du honom på golfbanan. 

Drinken:
Inspireras av en klassiskt moscow mule blandat med en mint julep, spritig men läskande. Drinken är kryddig med en tydlig hetta från ingefäran. 

This is a must go to place!
You will find Häktet and Svante on Hornsgatan 82.
www.haktet.se
@haktet_vanster

Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Jägermeister
Kategori
Moderna klassiska drinkar
Smaktyp
Söta drinkar

Ingredienser

  • 50ml Scharf
  • 30ml Limejuice
  • 25ml Ingefärscordial gjort på gingerbeer och farinsocker
  • Angostura bitters

Tillredning

  1. Blanda samtliga ingredienser i en shaker
  2. Skaka med massa is
  3. “Dumpa” allt i en "julepmugg"
  4. Toppa upp med krossad is
  5. Garnera med mynta

INGEFÄRSCORDIAL

  1. Värm upp 1 del gingerbeer 1 del farinsocker, rör om tills allt socker har lösts upp, låt svalna

Kommentarer