Blåbärsputte

Betyg (165 röster)

Kategori
Shots

Beskrivning

Godare små underbara rackare till shotar får man leta efter. Blåbärsputte eller Moranisse – kärt barn har många namn. Servera den med kall eller varm blåbärssoppa – allt efter humör och årstid. Om ni serverar den varm blir det en god variant av Hot Shot. Viktigt är att ni inte vispar grädden för hårt. Den skall vara ”flytande”.

Ingredienser

  • Licor 43
  • Blåbärssoppa
  • Lösvispad grädde

Tillagning

  1. Bygg i shotglas.
  2. Först Licor 43, sedan blåbärssoppan och sist grädden.
  3. Häll på en liten sked ni håller ner i glaset alldeles ovanför Licor 43 så att den inte blandar sig utan håller sig i lager.
  4. På samma sätt som du gör en Hot Shot.

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Helt rätt! Annars blir grädden som ett lock. Kan bli en plötslig överraskning när locket släpper.

Hur najs som helst.
Funkar klockrent med ”sprutgrädde” dvs grädde på trycksatt tub.

Finns det något alternativ av byta ut likören mot något alkoholfritt? Älskar blåbärsshots men har nyligen slutat dricka alkohol och vill kunna få samma smak men utan procent.

Halloj. Ja den är lite klurig. Man kanske skulle kunna testa att smaksätta en sockerlag med vanilj? Bara att testa sig fram. 😀

MoraNisse kallas den me 😍 sen kan man bara byta ut blåbärsoppan mot nyponsoppa å då får en ”EttNyp”

Relaterade drinkar

ett glas med is och drink crush 43 med licor 43
Drinkar med Licor 43

Crush 43

en hot shot med licor 43
Drinkar med Licor 43

Hot 43 Shot – Hot Shot

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close