en hot shot med licor 43

Hot 43 Shot – Hot Shot

Beskrivning

Vad är enklare och roligare att bjuda på än en klassisk varm shot? En klassisk Hot Shot!

Det klassiska receptet till en Hot Shot såg dagens ljus 1987, under en svensk kaffedrinkstävling, av Bosse Bergström. Originalreceptet bestod av 2 cl Anisette, varmt kaffe och vispad grädde, men eftersom Anisette är en unik typ av söt, lakritsliknande likör som främst är populär i Italien så ersattes Anisette ganska omgående med andra likörer som var mycket enklare att få tag på i Sverige. Sedan dess har receptet till Hot Shot sett flera modifikationer, men vi vågar sticka ut hakan och säga att vår tolkning av Bosses Hot Shot är den bästa hittills!

Ingredienser

  • Licor 43
  • Kaffe
  • Grädde

Tillagning

  1. Ta fram små shotglas
  2. Häll i Licor 43
  3. Häll varmt och starkt kaffe på en tesked så att kaffet lägger sig ovanför Licor 43
  4. Skeda på lösvispad grädde på toppen
  5. Nu har du gjort en Hot Shot
  6. Servera och njut

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

en blåbärsputte ett glas med en shot och med licor 43
Drinkar med Licor 43

Blåbärsputte

ett glas med is och drink crush 43 med licor 43
Drinkar med Licor 43

Crush 43

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close