licor 43 kaffedrinkar nigab

Kaffedrinkar med Licor 43

Betyg (11 röster)

Beskrivning

Licor 43 har en söt lite kryddig vaniljsmak med inslag av apelsin, citrus och medelhavsörter. Den kan självfallet drickas som den är men är i första hand en suverän drinkingrediens. Riktigt bra blir det när man blandar den med kaffe. Licor 43 har sötman och fruktigheten och kaffet har dom mörka rostade tonerna. ”A match made in heaven”.

Du kan enkelt göra tre olika varianter av denna drink.

  1. Spanish Coffee: Ta ett större glas som tål värme. 4 cl Licor 43 och fyll på med kaffe och lägg försiktigt på lösvispad grädde.
  2. Hot Shot 43: ett mindre glas där du häller i lika delar Licor 43 och kaffe. Ta gärna hjälp genom att hälla kaffet på en sked så att det skiktar sig. Sist såklart lite lösvispad grädde på toppen.
  3. Carajillo: Ta ett större glas och fyll med is. Häll i 6 cl Licor 43 och 6 cl espresso.

Ingredienser

  • Licor 43
  • Kaffe
  • Grädde

Tillagning

  1. Med olika mängder av dessa få ingredienser kan du enkelt skapa goda och spännande drinkar till dina gäster. Lycka till.

Rekommenderad dryck

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 319:- (70 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

Blåbärsputte med Licor 43
Licor 43

Blåbärsputte

Crush 43 - Licor 43 - drink
Licor 43

Crush 43

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close