ett glas med drinken snowball

Snowball

Betyg (17 röster)

Beskrivning

Den på 1970-talet så populära drinken Snowball uppfanns I Storbritannien strax efter andra världskriget. Var och hur är inte känt, men försäljningen av ägglikör ökade markant mellan 1950 och 1980. Populariteten avtog, men fick ett rejält uppsving när den berömda tv-kocken Nigella Lawson återuppväckte Snowball 2006. Försäljningen av ägglikör ökade med 40 procent efter hennes inslag. Ägglikören i sig är mycket gammal och tros ha sina rötter i Brasilien där urbefolkningen gjorde en stark dryck på jästa avokador. Holländarna tog med sig denna till Europa, men misslyckades med att odla avokado, då blev äggulor ett substitut. I dag har Snowball fått ny popularitet och blivit en trendig och omtyckt retrodrink.

Ingredienser

  • 4 cl ägglikör
  • 2 cl limejuice
  • 10 cl Sprite/7Up

Tillagning

  1. Fyll ett highball-glas med is
  2. Häll i ingredienserna i glaset
  3. Rör runt försiktigt
  4. Servera

Rekommenderad dryck

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

en blåbärsputte ett glas med en shot och med licor 43
Drinkar med Licor 43

Blåbärsputte

ett glas med is och drink crush 43 med licor 43
Drinkar med Licor 43

Crush 43

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close