drinken white russian

White Russian

Betyg (09 röster)

Basdryck
Likör | Vodka

Beskrivning

White Russian är en av de godaste och enklaste vodkadrinkarna du kan göra. Vodka, kaffelikör och mjölk. Mer än det behövs inte. Detta är en drink varje bartender skall kunna och varje drinkintresserad bör ha smakat.

Denna ”gräddiga” drink har sitt ursprung i 30-talets guldåler av drinkar men skrevs inte ner förrän på 60-talet. Det är en drink som passar lika utmärkt före som efter maten.

White Russian sattes även ordentligt på drink-kartan av bröderna Cohen i filmen The big Lebowski där huvudpersonen The Dude, mästerligt spelad av Jeff Bridges, dricker sig igenom filmen på just White Russian.

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 3 cl kaffelikör
  • 3 cl mjölk

Tillagning

  1. Fyll ett tumblerglas med is
  2. Häll i ingredienserna och rör om
  3. Toppa med mer is
  4. Servera

Rekommenderad dryck

en flaska skyy vodka

SKYY Vodka (US)

SKYY har en vattenklar färg. Doften och smaken har en ren och mjuk sädeskaraktär.
Pris: 279:- (70 cl)
reyka vodka

Reyka Vodka (Is)

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns...
Pris: 329:- (70 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

en blåbärsputte ett glas med en shot och med licor 43
Licor 43

Blåbärsputte

ett glas med is och drink crush 43 med licor 43
Licor 43

Crush 43

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close