aperol spritz

Mousserande vin

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar onekligen drinkar med prosecco som bas. Den ”italienska champagnen” – den bubblande, fräscha Proseccon från Veneto – är grunden för många av världens bästa och mest omtyckta mousserande drinkar. Proseccon har inte sin franska släktings mondäna aura utan låter sig glatt blandas med mängder med likörer, vin, bitters och inte minst andra av den italienska dryckesvärldens klassiker. Prosecco finns i flera stilar men är mest känd i sin bubblande torra eller lätt söta form. Trots att Prosecco egentligen inte funnits i mer än lite drygt 100 år är det en del av den italienska folksjälen. Att spritza ett vin blev populärt i Norditalien då tysktalande österrikiska soldater belägrade regionen i början av förra seklet. Aperitifdrycker som Aperol och i synnerhet Aperol Spritz har de senaste åren blivit en världssuccé, men även drinkar som Campari Spritz och den venetianska Bellinin, där persika möter Prosecco, är en del av samma världsomspännande proseccotrend. Prosecco är en storsäljare i Sverige. Bland många favoriter är Castelforte Prosecco en utmärkt och prisvärd allroundprosecco som livar upp de flesta drinkar.

Här nedan följer en uppsjö recept på goda proseccodrinkar, och vi vågar lova dig att du definitivt kommer hitta din nästa favorit att servera inför nästa helg!

Läs mer
ett glas med drinken mimosa
Mousserande vin

Mimosa

champagne cocktail flaska cognac drink
Cognac

Classic Champagne Cocktail – C.C.C.

pornstar martini drink
Mousserande vin

Pornstar Martini

campari spritz drink
Campari

Campari Spritz

aperol spritz
Aperol

Aperol Spritz

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close