Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Den glamorösa champagnedrinken Mimosa lär ha skapats av bartendern Frank Meier på Hotel Ritz i Paris 1925. Men en liknande drink serverades som Buck’s Fizz på herrklubben Buck’s Club i London redan åren före. Då var receptet hemligt, men eftersom drinken ansågs vara mer juice än alkohol gav den herrarna i sällskapet en ursäkt att börja dricka redan före lunch. På 1940-talet blev Mimosa så starkt förknippad med Alfred Hitchcock – han lär ha druckit den till frukost – att han till och med misstogs för att vara dess upphovsman, ett rykte han gärna själv förde vidare. I dag är en klassisk Mimosa pricken över i på en lyxig brunch. Namnet Mimosa kommer från att mimosablomman var mycket populär i 20-talets Paris.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.