En klassisk Daiquiri slår det mesta en varm dag... om man så heter Petterson eller Hemingway. Lika svår som den är att stava till - lika enkel är den att blanda. Testa!

Estate Daiquiri

Betyg (12 röster)

Beskrivning

Daiquiri är en klassisk cocktail som är lika välrenommerad som den är enkel att göra. Kanske är därför den är så pass älskad – där Ernest Hemingway och F. Scott Fitzgerald varit de största förespråkarna för denna utsökta romdrink – utöver att den smakar otroligt gott. Daiquiri sägs ha sitt ursprung i Kuba, som en slags nödlösning under ett viktigt affärsmöte. Och vilken nödlösning!

Daiquiri är en drink som är en salig blandning ljus rom och sockerlag, och kan serveras såväl till efterfesten som en fördrink, eller som något man suger på vid bardisken eller i godan ro hemma.

En lika klassisk variant av daiquiri är strawberry daiquiri, som föga förvånande tillsätter en handfull (helst frusna) jordgubbar och frusen, krossad is i drinkmixen.

Ursprungsreceptet för Daiquiri innehåller också äggvita, vilket ni kan lägga till om ni så önskar. Lägg i så fall till 1 st äggvita och vispa ihop det i samband med ert val av rom, sockerlag och limejuice.

En klassisk Daiquiri slår det mesta en varm dag… om man så heter Petterson eller Hemingway. Lika svår som daiquiri är att stava till – lika enkel är drinken att blanda. Testa!

Ingredienser

  • 1 1/2 del Appleton Rom
  • 1 del färsk limejuice
  • 1/6 del sockerlag
  • Citron eller apelsinskal

Tillagning

  1. Häll alla delarna i en shaker fylld med is.
  2. Skaka allt vad tygen håller.
  3. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas.
  4. Garnera med citron eller apelsin.

Rekommenderad dryck

en flaska rom appleton

Appleton Rare Casks 12 Yo (Ja)

Doften är syrligt söt, mättad med muscovadosocker och citrustoner. I smaken kommer en finstämd nötighet, exotiska...
Pris: 699:- (70 cl)
en flaska rom appleton

Appleton Signature Blend (Ja)

Appleton Estate Signature Blend är en traditionell Jamaicarom. Färgen är mörk honung med inslag av koppar: Doften...
Pris: 399:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

long island iced tea drink
Drinkar med Cointreau

Long Island Iced Tea

ett glas med drinken fidel castro
Drinkar med rom

Fidel Castro

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close