Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
En bittersöt och fruktig drink som sippas genom krossisen varma dagar. En riktigt Tiki-drink i den klassiska skolan.
Drinken skapades av barmästaren Jeffrey Ong på Kuala Lumpur Hotel vid hotellets öppnande den 6 juli 1973. Runt baren och hotellets pool fanns stora nät-tält med fåglar som sjöng och kvittrade. Drinkens namn kändes i miljön som det enda rätta. Fåglarna släpptes fria efter invigningen och tyvärr revs hotellet 2013 på grund av stadens utbyggnad och modernisering.
Drinken serverades i keramikmuggar formade som fåglar, där man drack ur fågelns svans.
Jeffrey Ong gick bort så sent som 2019 och blev under sin livstid något av en hjälte i Malaysia. Han hyllades vid sin bortgång i inhemska pressen för skapelsen av Malaysias enda internationellt hyllade drink.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.