mai tai
Rom

Mai Tai

Dela

Betyg (10 röster)

Kategorier

Mai Tai är något av en nationaldrink för Hawaii och ordet ”Mai Tai” kommer från det tahitiska ordet för ”god” – vilket vi kan intyga att denna läskande, friska drink är, med råge. Redan 1944 skapades det ursprungliga receptet av Mai Tai av Victor Bergeron i Oakland på hans bar ”Trader Vic’s”.

Namnet Mai Tai skall ha uppkommit efter att Victor serverade drinken till sina två tahitiska vänner, Ham och Carrie Guild. När Carrie först smuttade på drinken skall hon ha utbrustit ”Maita’i roa ae!” – vilket kan översättas till ”världsbäst!” – varpå drinkreceptet fick sitt namn.

Mai Tai-receptet har under många år ändrats och modifierats men här har ni ett recept som är hyggligt troget originalet. Hittar ni Orgeat (eller gör den själv) är det att föredra, annars tar ni en mandellikör.

Ingredienser

 • 2 cl ljus rom
 • 2 cl mörk rom
 • 2 cl Cointreau
 • 1 cl Orgeat / Amaretto
 • 4 cl ananasjuice
 • 1 cl limejuice
 • några droppar röd grenadine

Tillagning

 1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka allt vad tygen håller.
 2. Häll upp i ett glas fyllt av iskuber.
 3. Garnera snyggt.
 4. Sippa och njut.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close