drink glas med apple dew

Apple DEW

Beskrivning

Det tillhör ovanligheterna att drinkar och cocktails med ett specifikt varumärke blir internationella barsuccéer. Apple Dew är en sådan. Den varma, eller kalla, äppeldrinken ska nämligen tillredas på den irländska whiskeyn Tullamore DEW. Superentreprenören Daniel Edmond Williams byggde mer eller mindre en hel stad kring destilleriet i Tullamore där han började arbete som maltdräng 1862. När han så småningom tog över destilleriet satte han sina initialer D.E.W på whiskeyn. Tullamore DEW blev en till en början en lokal framgång, men kom med tiden att bli ett av den irländska whiskeyns stoltaste flaggskepp. När Apple Dew blandades första gången vet vi inte, ursprunget sägs vara firandet av St. Patricks Day och lokala bartenders som experimenterade med de ingredienser de hade i baren, bland annat äpplemust och irländsk cider.

Läs mer om irländsk whiskey.

Ingredienser

  • 5 cl Tullamore D.E.W.
  • Äppeljuice
  • Citron

Tillagning

  1. Fyll ett highballglas med is
  2. Häll i Tullamore D.E.W.
  3. Toppa med äppeljuice
  4. Garnera med citronskal

Rekommenderad dryck

den nya tullamore dew flaskan

Tullamore D.E.W. (Ir)

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple...
Pris: 299:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

Tre glas med kaffedrinken Irish Coffee, en kaffekanna, farinsocker och en flaska Tullamore D.E.W.
Drinkar med Tullamore D.E.W.

Irish Coffee

Irish Mule Tullamore D.E.W.
Drinkar med Tullamore D.E.W.

Irish Mule

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close