Tre glas med kaffedrinken Irish Coffee, en kaffekanna, farinsocker och en flaska Tullamore D.E.W.

Irish Coffee

Betyg (58 röster)

Beskrivning

Vem har inte hört talas om Irish Coffee? Denna äkta klassiker bland drinkar består av skållande hett, starkt kaffe av högsta kvalitet, en blygsam mängd farinsocker och givetvis whiskey i en salig blandning, med ett lock av grädde som pricken över i:et.

Drinken Irish Coffees historia börjar som en flygplatsdrink och sträcker sig tillbaka till 1942 när Joe Sheridan serverade kaffe tillsammans med whiskey vid Shannon Airport på Irland. Skaparen av det ursprungliga receptet för Irish Coffee var Jack Koeppller. Han arbetade på ett café i San Francisco när han hörde om Joe Sheridans kaffedrink. Jack experimenterade med Irish Coffee-receptet och adderade grädde och Tullamore D.E.W., whiskyn han tyckte bäst lämpad, med sin mjuka och rika karaktär. Resten är som sagt historia.

Att avnjuta en Irish Coffee görs bäst som en avec som pricken över i:et, eller vid festliga sammanhang, förslagsvis i goda vänners lag i pubmiljö. Som tilltugg rekommenderar vi kex i alla dess former, eller mörk choklad som gifter sig utomordentligt med den skållande kaffesmaken. Exempelvis chokladmousse, chokladfondant eller en 70%-ig choklad – gärna mörkare.

Det är också viktigt att poängtera att det är rentav en hädelse att avnjuta denna skapelse genom ett sugrör, och rör absolut inte om – poängen är att uppleva den böljande smakblandningen mellan den kalla grädden och det varma, starka kaffet.

Ingredienser

 • 4 cl Tullamore D.E.W.
 • Kaffe
 • 1 stor tesked farinsocker
 • Lösvispad grädde

Tillagning

 1. Värm glaset.
 2. Lägg i farinsockret i glaset.
 3. Häll i whiskeyn.
 4. Häll på varmt kaffe.
 5. Rör så att sockret löser sig.
 6. Lägg försiktigt lösvispad grädde på toppen, så att det blir som ett lock.
 7. Servera (utan sugrör) och njut.

Rekommenderad dryck

En flaska med den irländska whiskeyn Tullamore DEW

Tullamore D.E.W. (Ir)

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple...
Pris: 299:- (70 cl)
En flaska med den irländska whiskeyn Tullamore D.E.W. 12 Years Old.

Tullamore D.E.W. 12 Years (Ir)

Ljus bärnstensfärg. Doft av vanilj, honung, ek, exotiska frukter och blommor. Fruktig smak, blommig, godistoner...
Pris: 389:- (70 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

Irish Mule Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W.

Irish Mule

drinken Bayleaf Sour som baseras på Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W.

Bayleaf Sour

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close