Två glas innehållande drinken Irish Old Fashioned, med en drinksked intill.

Irish Old Fashioned – en trendig drink i irländsk tappning

Beskrivning

Linus B. Morgan, bartender på Bar Reisen har tillsammans med irländsk whiskey Tullamore D.E.W. tagit fram tre drinkar inspirerade av den irländska folksjälen. Nu släpps den andra, en irländsk version av den trendiga drinken Old Fashioned – Irish Old Fashioned.

De senaste åren har Old Fashioned-trenden vuxit sig allt starkare och nu kommer den i irländsk tappning. Linus B. Morgan, som står bakom Irish Old Fashioned, har bytt ut den amerikanska whiskeyn mot Tullamore DEW som är lenare i smaken. Han har även tillsatt Guiness Syrup vilket passar bra till whiskeyns vaniljtoner.

  • Resultatet är en drink med mycket sötma samtidigt som man känner smaken av whiskeyn. Istället för att döljas så lyfts Tullamore DEW fram på ett trevligt sätt tillsammans med tonerna av aprikos och blommor, säger Linus B. Morgan, bartender på Bar Reisen.

Linus poängterar att det är viktigt att lägga tid på sockerlagen när man ska blanda en bra Irish Old Fashioned. Som bas används Guiness Syrup där det viktigaste är att ösa bort allt skum från ölen och säkerställa att allt socker är helt löst. Ett tips är att göra drinken i ett separat glas där man rör drinken tillsammans med vanliga iskuber och därefter servera den i ett annat glas med en stor isbit i. Använd mycket is och rör inte om i drinken för mycket om du vill undvika att få en vattnig drink.

  • Old Fashioned är den drink jag själv oftast beställer och det är mycket spritiga drinkar överlag som gäller idag. Trenden startade i samband med Mad Men och har vuxit sig starkare med tiden. Nu känns tiden mogen för att laborera och leka lite mer med drinken och spriten istället för att tillsätta olika smaker, vilket ställer högre krav på bartendern då det krävs noggrannhet på millimetermått. Irish Old Fashion består egentligen av sötma, bitterhet och ett rejält mått med alkohol, säger Linus B. Morgan, bartender på Bar Reisen.

Läs mer om irländsk whiskey.

Nedan finns ett recept för den som vill blanda drinken själv, men det går även att få den serverad på Bar Reisen, Stockholm.

Ingredienser

  • 6 cl Tullamore D.E.W.
  • 1 cl Guinness Syrup
  • Garnering: Citronskal

Tillagning

Rekommenderad dryck

den nya tullamore dew flaskan

Tullamore D.E.W. (Ir)

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple...
Pris: 299:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

Tre glas med kaffedrinken Irish Coffee, en kaffekanna, farinsocker och en flaska Tullamore D.E.W.
Drinkar med Tullamore D.E.W.

Irish Coffee

Irish Mule Tullamore D.E.W.
Drinkar med Tullamore D.E.W.

Irish Mule

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close