Itsy Bitsy DEWs

Betyg (0 röster)

Beskrivning

Varför inte ta en liten shot istället för en godsak? Den irländska mjuka whiskeyn möter den allra svenskaste av sommarsmaker, rabarber i kombination med friskheten hos citron och koriander.

 

Ingredienser

  • Receptet ger 2 stycken shots.
  • 4 cl Tullamore DEW
  • 1cl rabarbersyrup
  • 1cl pressad citron
  • En nypa färsk koriander

Tillagning

  1. Skaka med is och häll genom en sil.
  2. Rabarbersyrup: Skala rabarber och hacka eller krossa stjälkarna lätt. Värm upp sockerlag bestående av 2 delar socker och 1 del vatten, lägg i rabarbern och låt koka tillsammans i ca 15 min. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna i ca 90 min. Häll över i en mixer och mixa ordentligt. Sila blandningen genom ett kaffefilter. Blandningen håller sig flera veckor i kylskåp.

Rekommenderad dryck

En flaska med den irländska whiskeyn Tullamore DEW

Tullamore D.E.W. (Ir)

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple...
Pris: 299:- (70 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

Tre glas med kaffedrinken Irish Coffee, en kaffekanna, farinsocker och en flaska Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W.

Irish Coffee

Irish Mule Tullamore D.E.W.
Tullamore D.E.W.

Irish Mule

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close