en flaska vermouth discarded och ett glas med en espresso martini

Espresso Martini – Discarded

Beskrivning

Här serverar vi en variant av denna numera klassiska cocktail med den nya innovativa vermouthen Discarded. Hoppas det smakar.

Det finns flera historier om hur kaffedrinken Espresso Martini skapades. Den oftast berättade är att upphovsmannen är den legendariske London-bartendern Dick Bradsell. Under 1980-talet arbetade Bradsell på nattklubbarna i Soho. Där blev han en av frontfigurerna som byggde ett nytt, levande och modernt barliv i London. Med flera innovativa drinkar förändrade Dick Bradsell inte bara Londons utan så småningom hela världens cocktailscen. I dag är Espresso Martini en av de riktigt stora drinkarna. Det är den mest sålda drinken i Australien, och i Storbritannien kan man köpa den färdigblandad på Tesco och andra varuhus. Det sägs att det var på The Freds Club som en ung fotomodell kom fram till Bradsell och bad om en drink som ”Wake me up, and then fuck me up” – den unga kvinnan har sagts vara både Naomi Campbell och Kate Moss, men det får som mycket annat i cocktailvärlden tillskrivas mytbildningen. Dick Bradsell, som gick ur tiden 2016, berättade aldrig vem kvinnan var.

 

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 2,5 cl kaffelikör
  • 2,5 cl Discarded Cascara Vermouth
  • Ett par kaffebönor till garnering

Tillagning

  1. Häll alla ingredienserna i en shaker
  2. Fyll på med mycket is
  3. Skaka allt vad tygen håller
  4. Sila upp genom två silar
  5. Garnera gärna med ett par kaffebönor

Rekommenderad dryck

en flaska discarded

Discarded Sweet Cascara Vermouth (St)

Stor doft av friska körsbärstoner, kakao, rostade kaffebönor, fikon och kanel. Smaken är fruktig med inslag av...
Pris: 199:- (50 cl)
reyka vodka

Reyka Vodka (Is)

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns...
Pris: 339:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade drinkar

pornstar martini drink
Drinkar med mousserande vin

Pornstar Martini

long island iced tea drink
Drinkar med Cointreau

Long Island Iced Tea

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close