glas med kryddad vindrink

Varmt kryddvin med Casalforte

Betyg (01 röst)

Basdryck
Vin
Kategori
Bål

Beskrivning

Nu går startskottet för årets mest stämningsfulla, men också hektiska, årstid. Att njuta av varmt kryddvin med goda plockrätter känns som en fin inledning på julfirandet. Vintermys när det är som allra bäst.

För många är glögg en aning för sött, därför kan du enkelt göra ditt egna kryddvin. På så sätt kan du både bestämma sötman, men också få julkryddningen precis så som du vill ha den. Och basen, alltså själva vinet, är viktig. I vinet från Casalforte har man använt sig av en del av druvorna som torkats med Venetos lokala vinmakartradition, Apassimentometoden. Genom att torka en del av druvorna får man ett koncentrerat och kraftfullt vin fyllt av torkad frukt och mogna bär. Men här finns också toner av varma kryddor, en aning vanilj och mörk choklad. Helt enkelt smaker som passar ypperligt för julhelgens kryddvin.

Recept och bilder kommer från Caroline i Köket

www.carolineikoket.com

Ingredienser

  • 1 lliter Castelforte Collezione Campistorti (nr 6346)
  • 2 dl vatten
  • 1 ¼ dl brun farin
  • 2 kanelstänger
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • ½ dl skivad färsk ingefära
  • skal av ½ apelsin (skalat med potatisskalare)

Tillagning

  1. Koka vatten, socker, kryddor, ingefära och apelsinskal sakta under lock cirka 5 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt dra 45 minuter–1 timme.
  3. Sila lagen och blanda med vinet.
  4. Värm kryddvinet försiktigt vid servering, det får inte koka.

Rekommenderad dryck

casalforte bib rödvin

Casalforte Campistorti Rosso Veneto 2020 (It)

Casalforte Rosso Veneto är ett fylligt och fruktigt boxvin. Doften är intensiv med fruktiga och lite mörka toner som...
Pris: 229:- (300 cl)

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close