espresso martini glas med drink

Espresso Martini

Betyg (02 röster)

Basdryck
Vodka

Beskrivning

Det finns flera historier om hur kaffedrinken Espresso Martini skapades. Den oftast berättade är att upphovsmannen är den legendariske London-bartendern Dick Bradsell. Under 1980-talet arbetade Bradsell på nattklubbarna i Soho. Där blev han en av frontfigurerna som byggde ett nytt, levande och modernt barliv i London. Med flera innovativa drinkar förändrade Dick Bradsell inte bara Londons utan så småningom hela världens cocktailscen. I dag är Espresso Martini en av de riktigt stora drinkarna. Det är den mest sålda drinken i Australien, och i Storbritannien kan man köpa den färdigblandad på Tesco och andra varuhus. Det sägs att det var på The Freds Club som en ung fotomodell kom fram till Bradsell och bad om en drink som ”Wake me up, and then fuck me up” – den unga kvinnan har sagts vara både Naomi Campbell och Kate Moss, men det får som mycket annat i cocktailvärlden tillskrivas mytbildningen. Dick Bradsell, som gick ur tiden 2016, berättade aldrig vem kvinnan var.

Ingredienser

  • 3cl vodka
  • 3cl sockerlag
  • dubbel espresso

Tillagning

  1. Häll alla ingredienserna i en shaker
  2. Fyll på med mycket is
  3. Skaka allt vad tygen håller
  4. Sila upp genom två silar
  5. Garnera gärna med ett par kaffebönor

Rekommenderad dryck

reyka vodka

Reyka Vodka (Is)

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns...
Pris: 329:- (70 cl)
en flaska skyy vodka

SKYY Vodka (US)

SKYY har en vattenklar färg. Doften och smaken har en ren och mjuk sädeskaraktär.
Pris: 275:- (70 cl)

Kommentarer

Relaterade drinkar

pornstar martini drink
Mousserande vin

Pornstar Martini

Cosmopolitan drink nigab
Cointreau

Cosmopolitan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close