Produkter

Taggar

Nigab - Asti Araldica

Asti Araldica

Mousserande vin | ARTIKELNUMMER: 7750
75 cl | 69:-

Asti Araldica har en söt, druvig, mycket aromatisk och frisk smak. Det passar utmärkt till lättare desserter, färska jordgubbar och är dessutom ett av de få viner som går att dricka till sorbet. Serveras väl kylt, 8-10 grader.

Det idag kanske mest kända vinet från Piemonte i nordvästra Italien är det söta mousserande Asti Spumante. Asti Araldica är ett utmärkt och mycket prisvärt exempel på denna vinstil, vars förutsättning är modern teknik i vinanläggningarna.

Asti Araldica görs som all söt Asti Spumante uteslutande på druvsorten muscat, känd för sin aromatiska karaktär. Efter pressning låter man musten jäsa på trycktankar tills vinet uppnått en alkoholhalt på sju procent. Genom att jäsningen avbryts innan allt socker från druvorna är förbrukat kommer det färdiga vinet att bli sött, och genom att trycktanken gör att koldioxiden inte försvinner kommer vinet dessutom att bli mousserande. Den skonsamma jäsningen vid låg temperatur gör att maximalt av druvornas aromer bevaras i det färdiga vinet.

Producent till detta vin är det mycket kvalitetsmedvetna kooperativet Araldica. Efter att ha gjort stora investeringar i en spumante-anläggning gör de nu sin Asti Spumante själva, till en högre kvalitet och till ett lägre pris för konsumenten.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab