Produkter

Taggar

En fyllig whisky med smak av vanilj och honung med inslag av smörkola, kryddor och äpplen.
Avnjutes med fördel innan maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

BenRiachs unika och komplexa smak förklaras ur användandet av det mjuka vatten som tas från underjordiksa källor nära destilleriet. Deras anläggning fångar upp aromerna från den rökta torven och de buteljerar, till skillnad från andra destillerier i Speyside, rökiga whiskys.

BenRiach grundandes 1898 i samma lokaler som Longmorn destillery som byggdes 1994 ovanpå ett gammalt kapell. Strax efter grundandet drabbades whiskyindustrin av en nedgång under vilken man ställde om sin produktion till att endast mälta korn för Longmornes räkning. 1965 togs varumärket åter i bruk då intresset för whisky ökade och framför allt den amerikanska marknaden då efterfrågade blended scotch whiskey. Under 70-talet började man experimentera med rökiga whiskysorter och efter ett ägarbyte ökade produktionen efter tillskottet av två kopparpannor. 1994 släpptes den första BenRiach singel malt 10 YO under egen etikett och efter ytterligare ägarbyte ökade produktionen år 2004 under ledning av Billy Walker.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 80447 | PRIS: 669:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 40%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: BenRiach Distillery
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

BenRiach Distillery

Mer om producenten

Benriach byggdes 1898 av affärsmannen John Duff, men redan två år efter starten grusades planerna i den stora Patisonkraschen som ödelade nästan halva den skotska whiskyindustrin. Mellan 1900 och 1965 låg Benriach i Malpåse. Under denna långa period var destilleriets mältningsgolv i bruk och än i dag tillverkas rökig malt en månad om året på detta ålderdomliga vis. 2004 köptes det nedlagda Benriach av ett sydafrikanskt...

Se alla produkter från BenRiach Distillery

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab