Produkter

Taggar

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med smak av röda bär och läder med  inslag av choklad och peppar. Vinet passar till elegantare kötträtter och måttligt starka ostar. Serveras vid ca 17° C.

Intresset för mat, vin och livets godaste går hand i hand med ett kvalitetsmedvetet och ekologiskt synsätt på hur man producerar det som vi ska njuta av. Den grupp matintresserade affärsmän som grundade Bodegas Beronia i början av 1970-talet fäste redan från början stor vikt vid hur vinet skulle odlas. I dag är man antagligen den vinproducent i Spanien som lägger mest resurser på att forska kring utvecklingen av ekologiska och miljömärkta viner. Beronia Ecológica är resultatet av dessa satsningar.

Bodegas Beronia ligger i Rioja Alta i nordvästra delen av Rioja. Mycket nära vineriet ligger närmare 900 hektar vingårdar där Bodegas Beronia själva och 150 kontrakterade vinbönder odlar i huvudsak tempranillodruvor. För att bönderna ska få leverera sina skördar till Beronia ställs långtgående krav på användningen av bland annat konstgödsel och bekämpningsmedel. En betydande del av Beronias vingårdar uppfyller även de kvalificerade krav som CRAE (Council of the Galicia Ecological Agriculture) och The Organic Agrifood Control Board i Rioja ställer på hållbar, giftfri och ekologisk produktion i alla delar av processen från det som sker på fälten till val av etiketter och kork.

Beronia Ecológico är odlat under dessa strikt kontrollerade former och består till 100 procent av tempranillo. Vinet har jästs i ståltankar på sina naturliga jästceller. Efter tolv månader på ståltank har vinet slutlagrats på amerikanska och franska ekfat i sex månader.

  • I de underjordiska källarna lagras vin på närmare 30 000 ekfat
  • Ansvarig för vineriet sedan mer än 20 år är oenolog Matias Calleja, en av Spaniens mest kända vinmakare
  • År 2000 var Bodegas Beronia en av de första vinproducenterna i världen som miljöcertifierades enligt ISO 14001
  • Bodegas Beronia har utsetts till ”winemaker of the year” och ”Best Spanish Producer” i världens största dryckestävling IWSC

Beronia Ecológico är ett vin för den som uppskattar ekologisk produktion där odling och vinifiering styrs av mycket hårda krav. Vinet är en typisk Rioja, med en djupröd tempranillo-färg, utmärkt till pastarätter, lamm, kalvkött, men även till kryddigare rätter med kraftfullare smaker.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 12126 | PRIS: 95:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Spanien | REGION: Rioja | PRODUCENT: Bodegas Beronia
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Bodegas Beronia

Mer om producenten

Bodegas Beronia är ett förhållandevis nytt företag som ligger i Ollauri, Roija Alta och vineriet byggdes så sent som 1973 mitt bland sina vingårdar i området Rioja Alta. PÅ egendomens 30 hektar odlas tempranillo, garnacha, graciano och viura. Sedan år 1982 ingår Bodegas Beronia i företaget Gonzalez-Byass som bland annat producerar sherryn Tio Pepe. BERONIA.COM

Se alla produkter från Bodegas Beronia

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab