Produkter

Taggar

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.

Bichot Bourgogne Chardonnay BIO produceras från 25 till 35 år gamla vinstockar som finns i Côte de Beaune och Hautes-Côtes de Beaune. Båda dessa vinregioner ligger på lera och kalkstensjordar. Mångfalden av deras exponering och höjd ger möjlighet att arbeta med en mosaik av vingårdar. Därvid uppnås en bra komplexitet. De gamla vinstockarna ger vinet en speciell aromatisk koncentration.

Vinet framställs av inköpta druvor och druvmust från välrenommerade odlare. Jäsningen äger rum i en mix av ekfat (30%) och  i temperaturkontrollerade rostfria tankar (70%). Allt för att bevara friskheten, fruktigheten och blommigheten hos chardonnaydruvan. Alkoholjäsningen varar mellan 5 till 6 veckor. Vinet lagras därefter mellan 8 till 12 månader på en blandning av ekfat (20%) och rostfria tankar. Faten tillför vinet aromer och struktur.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 76491 | PRIS: 139:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Frankrike | REGION: Bourgogne | PRODUCENT: Albert Bichot
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Albert Bichot

Mer om producenten

Maison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens "savoir-faire" ärvts från far till son. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Bichots viner...

Se alla produkter från Albert Bichot

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab